Eksluzywne
wędliny

Hiszpania

Firma Casademont ma rodzinną tradycję czterech generacji delikatesów i najbardziej zaawansowaną technologię w branży. Poprzez staranne wytwarzanie i selekcję surowców oferują szeroką gamę produktów, od klasycznych produktów wolnych od alergenów i dodatków, po ekologiczne, jeszcze bardziej eksperymentalne produkty. Dziś kontynuują pracę, aby odpowiedzieć na wszystkie potrzeby klientów, nie tracąc przy tym tradycji i doskonałości, które ich charakteryzują.

Produkty

Fuet

Wędlina grubo rozdrobniona, długodojrzewająca, podobna do salami, charakteryzuje się miękką konsystencją i łagodnym smakiem. Wyrabiana z mięsa wieprzowego. Swój oryginalny smak zawdzięcza specjalnej mieszance przypraw. Najpopularniejszy fuet to ten naturalny, ale wędlina ta świetnie nadaje się także do ciekawych połączeń. Dodatki:  figa, ser czy pieprz czynią oryginalny i ciekawszy smak.

 


Chorizo

Chorizo to jedna z najpopularniejszych i najbardziej znanych hiszpańskich gatunków kiełbas grubo rozdrobnionych, długodojrzewających. Charakterystyczny posmak oraz kolor nadaje jej odpowiednia ilość papryki od łagodnej po chili.


Szynka Serrano

Szynka Serrano jest miękka i soczysta, cechuje się silnym, intensywnym aromatem. Mięso ma zwartą strukturę i barwę od ciemnoróżowej po czerwoną. Charakteryzuje się wysoką zawartością wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. Hiszpański rarytas jest niezwykle smaczny i wywiera pozytywny wpływ na nasze zdrowie. Wspaniale pasuje do szparagów także w połączeniu z owocami, takimi jak figi lub melon.


Inne

Salchichon to kolejna hiszpańska kiełbasa, grubo rozdrobniona, surowa, dojrzewająca. Do produkcji jej używa się najwyższej jakości wieprzowiny. Przyprawy; czosnek, papryka, sól, pieprz, gałka muszkatołowa oraz naturalna pleśń nadają jej charakterystyczny smak.

Tapas – mix wędlin w jednym opakowaniu: szynka serrano, salchichon i chorizo.

Rodzinny zakład położony w Katalonii. Casaponsa  jest obecnie prowadzona przez czwarte pokolenie, kontynuując ponad 100 letnią tradycję. Oferuje szeroką gamę wysokiej jakości wędlin ( m.in. salami, chorizo oraz fuety ) w różnych formatach. Ściśle strzeżona receptura przekazywana jest z pokolenia na pokolenie. Produkcja salami, które szczególnie polecamy, jest tu kunsztem, który przez lata był pieczołowicie pielęgnowany.

Produkty

Salami Chapata to ekskluzywny produkt Casaponsa wykonany z selekcji najlepszej wieprzowiny, która następnie poddawana jest procesowi peklowania. Salami może być pokryte orzechami włoskimi, zielonym pieprzem, serem lub białym pieprzem. Dzięki temu powstaje doskonałe połączenie smaku i tekstury.

Firma jest pionierem w produkcji salami w kształcie tunelu. Oferujemy wysokiej jakości salami z oliwkami lub pieprzem i szynką. Doskonałe połączenie faktur i smaków.

Autentyczne hiszpańskie chorizo. Jest wytwarzane z najlepszych mięs marynowanych w papryce i czosnku i suszonych na powietrzu do perfekcji, aby uzyskać niezwykłą teksturę i smak. To chorizo, zarówno naturalne, jak i pokryte papryką, zaspokoi nawet najbardziej wyrafinowane podniebienie.