Eksluzywne
wędliny

Niemcy

wein


Jako firma rodzinna, fabryka szynek Wein jest głęboko zakorzeniona w regionie. Produkty są oryginalnymi produktami ze Schwarcwaldu: ręcznie utwardzane i wędzone na drewnie regionalnych jodeł i dojrzewające w czystym, górskim powietrzu, rozwijają swój niepowtarzalny smak, wygląd i aromat.
Wszystkie szynki firmy Wein to produkty bezglutenowe, nie zawierają laktozy ani żadnych wzmacniaczy smaku i barwników.

ch

Głównym produktem niemieckiego producenta z rejonu Szwarcwald jest szynka szwarcwaldzka, która otrzymała w Unii Europejskiej status „Chronionego Oznaczenia Geograficznego”, co oznacza, że jedynie szynki produkowane w tym regionie, według tradycyjnych metod mają prawo do używania tego symbolu.

Jest to jeden z najbardziej znanych specjałów kulinarnych w Niemczech, teraz ceniona i sławna na całym świecie. Swoje walory zawdzięcza specjalnej recepturze,  szynka wędzona jest na zimno w wyjątkowym klimacie Szwarcwaldu. Niepowtarzalny smak, barwę i dymny aromat zawdzięcza procesowi wędzenia drewnem jodłowym. Wytwarzana zgodnie z tradycją przekazywaną z pokolenia na pokolenie w rodzinnym zakładzie firmy Wein. Czas dojrzewania 3 miesiące.

 


Produkcja mięsa w Grönegau ma długą tradycję i jest kultywowana przez firmę T1 Fleischwaren z wysokiej jakości asortymentem salami. Niemieckie salami w obsypkach…i w ten sposób jedna wędlina w zależności od użytej przyprawy nabiera różnych walorów smakowych. Kiełbasy te są drobno rozdrobnione, surowe, wędzone drewnem bukowym. Jeden z najchętniej kupowanych wyrobów mięsnych.

 

Edycja limitowana:

halloween

Salami Halloween z pestką dyni

wielkanocne

Salami wielkanocne

bozonarodzeniowe

Salami Bożonarodzeniowe

1
2
3