Eksluzywne
wędliny

Szynka parmeńska 1/2

Szynka wieprzowa, surowa, dojrzewająca.

Prosciutto di Parma, czyli szynka parmeńska, to prawdziwy klejnot kulinarnej tradycji Włoch. Ta szlachetna wędlina ceniona od wielu stuleci zawdzięcza swój delikatny słodkawy smak wyjątkowemu mikroklimatowi rejonu Parmy oraz kunsztowi producenta. Zgodnie z prawem szynka parmeńska może być produkowana wyłącznie na terenie prowincji Parmy, z mięsa świń urodzonych i hodowanych we Włoszech. Szynka Parmeńska jest produktem naturalnym. W procesie dojrzewania, trwającym 12 miesięcy, stosuje się wyłącznie sól. Ten włoski specjał cechuje się szczególnie delikatnym i subtelnym smakiem, najlepiej wyczuwalnym, gdy pokroi się wędlinę w bardzo cienkie plastry. Szynka ma wysoką zawartością białka oraz niską zawartość cholesterolu.

Opakowanie zawiera 1/2 sztuki o wadze ok. 2,2 kg. 

Produkt dostępny również w plastrach 70g.

W ofercie