Eksluzywne
wędliny

Węgry

salami_pick

Pick_logo

 

ringa

Kiedy Marcus Pick w 1869 roku zakładał swoją firmę nie sądził zapewne, że jego salami o specyficznym smaku zdobędzie uznanie i renomę na całym świecie. Oryginalne węgierskie salami znajduje się w czołówce kulinarnych towarów eksportowych. Nawet w dzisiejszych czasach salami to dzięki niepowtarzalnemu smakowi i aromatowi ciężko jest porównać z jakimkolwiek innym. W kategorii salami naturalnych jest jedynym na Węgrzech, które oparło się próbie czasu i jest ciągle eksportowane.

Salami charakteryzuje się drobno rozdrobnionym mięsem i białym nalotem szlachetnej pleśni. Specyficzny zapach powstaje podczas wędzenia oraz trwającego trzy miesiące okresu dojrzewania. Niewątpliwie na sukces tego produktu poza doświadczeniem i fachowością pracowników wpływ mają także warunki naturalne specyficznego mikroklimatu miasta Szeged ze stale napływającym zimowym powietrzem od rzeki Tisy, które stymuluje długotrwały proces dojrzewania salami. Przez wszystkie te lata produkty te należą do światowej czołówki pod względem jakości i popularności na rynku.
Salami wyśmienicie smakuje w cienko pokrojone plastry.

Produkty

    Klasyczne salami o smaku naturalnym dostępne jest w poniższych gramaturach:

    Węgierskie salami może być również pikantne, od łagodnego do bardzo ostrego:

 

Zakład Pick słynie nie tylko z produkcji salami pleśniowego.

W jego asortymencie znajduje się wiele innych produktów, także paprykowych – charakterystycznych dla tego kraju.

Są to kiełbasy, kabanosy, bekony, pasztety, mortadele i wiele innych.

 


pasztet

Logo Szegedi Paprika

Pasztety firmy Szegedi Paprika są wyjątkowe przede wszystkim ze względu na wyśmienity smak i nowoczesne, praktyczne opakowanie. Ze względu na ich doskonałe właściwości odżywcze wyróżniają się w tłumie tradycyjnych pasztetów. Węgierskie pasztety z wątróbek gęsich i kaczych charakteryzują się najwyższą jakością. Uznane są na całym świecie za prawdziwy rarytas. Bardzo delikatne, kremowe, pakowane w małe, ekonomiczne opakowanie 50g.