Eksluzywne
wędliny

Włochy

Z krainy bogatej w kulturę gastronomiczną pochodzą produkty Casa Modena. Marka oferuje unikalne smaki, będące wynikiem lokalnej wiedzy, doświadczenia produkcyjnego z długą historią oraz połączenia tradycji z nutą innowacji, mi.in. szynkę parmeńską oraz  szynkę prosciutto crudo. Dzisiaj Casa Modena wchodzi w skład Grandi Salumifici Italiani, wiodącej firmy we włoskim sektorze spożywczym, która stała się punktem odniesienia dla branży wędlin.

Prosciutto di Parma, czyli szynka parmeńska, to prawdziwy klejnot kulinarnej tradycji Włoch. Ta szlachetna wędlina ceniona od wielu stuleci zawdzięcza swój delikatny słodkawy smak wyjątkowemu mikroklimatowi rejonu Parmy oraz kunsztowi producenta. Zgodnie z prawem szynka parmeńska może być produkowana wyłącznie na terenie prowincji Parmy, z mięsa świń urodzonych i hodowanych we Włoszech. Szynka Parmeńska jest produktem naturalnym. W procesie dojrzewania, trwającym 12 miesięcy, stosuje się wyłącznie sól. Ten włoski specjał cechuje się szczególnie delikatnym i subtelnym smakiem, najlepiej wyczuwalnym, gdy pokroi się wędlinę w bardzo cienkie plastry. Szynka ma wysoką zawartością białka oraz niską zawartość cholesterolu.

Prosciutto Crudo Stagionato to wyśmienita włoska szynka wytwarzana według oryginalnej receptury, klasyczne danie kuchni włoskiej. Równie znana i lubiana jak szynka Parmeńska i bez wątpienia dorównuje jej szlachetnością smaku. Okres dojrzewania trwa 8 miesięcy. Ten przysmak tradycyjnie serwowany jest krojony w bardzo cienkie plastry. Wspaniale sprawdza się w daniach z makaronem oraz jako dodatek do mięs i warzyw podawany z czerwonym winem. Jest to produkt niskokaloryczny o małej zawartości tłuszczu.

 


logo Kometa

Misją firmy jest dostarczanie klientom pysznych i zdrowych produktów. Smak i wiedza to ich pasja a ich celem jest osiągnięcie długoterminowej satysfakcji klienta. Oferują produkty bez dodatku fosforanów i o wyjątkowo wysokiej zawartości mięsa. Firma Kometa / Penrazini posiada w swoim asortymencie tradycyjne włoskie smaki, m.in. szynkę Prosciutto Crudo Prosciutto Crudo to jeden z największych włoskich delikatesów, doceniany przez smakoszy na całym świecie. Produkowana jest z udźca świni, w różnych regionach Włoch i jest najważniejszą, charakterystyczną włoską wędliną. Zawiera tylko naturalne składniki: mięso wieprzowe i przyprawy, a jej jedynym konserwantem jest sól.

Produkty


Negroni to najbardziej znana marka wędlin we Włoszech. Od ponad wieku jest liderem na rynku wędlin delikatesowych premium i nadal jest symbolem dla konsumentów. Firma zawsze zwraca szczególną uwagę na nowe trendy w oczekiwaniach konsumentów, oferując niepowtarzalne specjały dla wyjątkowych doznań smakowych. Filozofia firmy opiera się na pełnej kontroli całego cyklu produkcyjnego, od karmienia zwierząt po dystrybucję produktu końcowego, w celu zagwarantowania najwyższych standardów jakości i bezpieczeństwa.


Trzypokoleniowa firma rodzinna  i jedna z najważniejszych fabryk wędlin w Abruzji, delikatesowym regionie Włoch. Od 1982 roku do dnia dzisiejszego metody obróbki są zawsze takie same: kunszt, pasja i miłość do pracy.  Ponad 90 pozycji w katalogu, w tym salami, surowe i gotowane szynki, karkówka, bekon, mortadela i wiele innych.