Eksluzywne
wędliny

Włochy

Parma
Casa_Modena_logo_new 

Szynka Parmeńska

Prosciutto di Parma, czyli szynka Parmeńska, to prawdziwy klejnot kulinarnej tradycji Włoch.
Ta szlachetna wędlina ceniona od wielu stuleci zawdzięcza swój delikatny słodkawy smak wyjątkowemu mikroklimatowi rejonu Parmy oraz kunsztowi producenta.
Zgodnie z prawem szynka parmeńska może być produkowana wyłącznie na terenie prowincji Parmy, z mięsa świń urodzonych i hodowanych we Włoszech.
Szynka Parmeńska jest produktem naturalnym. W procesie dojrzewania, trwającym 12 miesięcy, stosuje się wyłącznie sól.
Ten włoski specjał cechuje się szczególnie delikatnym i subtelnym smakiem, najlepiej wyczuwalnym, gdy pokroi się wędlinę w bardzo cienkie plasterki.
Wędlina zawiera niską zawartość cholesterolu i wysoką zawartością białka.

Produkty

Parma70g

Szynka parmeńska 70g

 

Prosciutto-crudo-stagionato
Szynka Prosciutto Crudo StagionatoProsciutto Crudo Stagionato, wyśmienita włoska szynka wytwarzana według oryginalnej receptury. Okres dojrzewania 8 miesięcy.
Równie znana i lubiana jak szynka Parmeńska i bez wątpienia dorównuje jej szlachetnością smaku. Jest to produkt niskokaloryczny o małej zawartości tłuszczu.
Klasyczne danie kuchni włoskiej.
Ten przysmak tradycyjnie serwowany jest krojony w bardzo cienkie plastry. Wspaniale sprawdza się w daniach z makaronem oraz jako dodatek do mięs i warzyw podawany z czerwonym winem.

Produkty

Prosciutto-di-Parma

Prosciutto crudo stagionato ok. 1,1 kg